Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Aurelian Andreescu - Copacul

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
28,362 Vizionari

Publicitate

Descriere

Aurelian Andreescu a fost un cântăreț inegalabil în muzica ușoară românească, care s-a distins prin talentul său interpretativ și printr-o voce unică,având un timbru extrem de personalizat și o amplitudine aparte.
De asemenea, interpretul a atras aprecierile publicului și ale compozitorilor printr-o întindere vocală de excepție (ambitus), astfel încât vocea sa se putea distinge cu ușurință dintre vocile celorlalți soliști.
În anul 1963 a debutat la prima ediție a "Festivalului Național de muzică ușoară românească de la Mamaia" cu melodia "În tot ce e frumos pe lume" compusă de Elly Roman.

Doi ani mai târziu s-a angajat la Teatrul Constantin Tanase din București și a participat la multe spectacole în toată țara.
Calitățile sale de cântăreț remarcabil, l-au făcut cunoscut și în străinătate.
   În 1969 a obținut locul al III-lea la Festivalul International al Cțntecului de la Sopot (Polonia) la "Ziua discului",
iar în 1971 a participat cu echipa Romaniei din care făceau parte Aura Urziceanu și Mihaela Mihai, reușind să câștige Marele Premiu si Cupa Europei la Concursul de la Knokke (Belgia).
Melodia care l-a consacrat, “Copacul”, a fost interpretată în premieră de Aurelian Andreescu pe scena Festivalului de la Mamaia și a obținut locul al treilea la secțiunea “Creație”.
Piesa a fost scrisă de Zsolt Kerestely, compozitor care semnează și versurile, împreună cu Ovidiu Dumitru.

 

Comenteaza

RSS
Positive SSL