Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Aurel Tămaş - Plină-i lumea de urât

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
112,465 Vizionari

Publicitate

Descriere

Aurel Tămaș este un îndrăgit cântăreț de muzică populară din Borșa, crescut pe meleagurile desprinse din povești, ale Clujului. Încă din copilărie, artistul a cochetat cu muzica, acum având o agendă plină de concerte, atât în țară, cât și în străinătate. A încântat inimile oamenilor cu vocea sa inconfundabilă și cu versurile profunde, ce transmit o stare nemaiîntâlnită în suflete.
Mai exact, artistul și-a început cariera la vârsta de numai 10 ani. În timp ce alți copii ar fi avut alte preocupări, el a înființat prima orchestră unde s-a făcut remarcat ca dirijor. La puțin timp, Aurel Tămaș avea să înceapă experiența care i-a schimbat întreaga viziune și carieră artistică, și anume „America”. Patriot convins, a scos primul său album de muzică populară tot în România, în colaborare cu Dumitru Fărcaș, în 1994. Au urmat participări la festivaluri precum „Cerbul de aur” și numeroase apariții pe posturile de televiziune.


Muzica populara, deși prima lui pasiune, nu este singura. Artistul a înregistrat și muzică ușoară, primul album de acest gen numindu-se „Trup de Vânt”. Fanii au rămas uluiți și albumul a înregistrat vânzări record. Cât despre studii, Aurel Tămaș a urmat cursurile liceale în orașul natal, activând în paralel în Cenaclul Literal Artistic “Azur”. În perioada respectivă a scris primele sale piese: “Caravana” și doina “Sară bună, bade Ioane!”. Alături de Orchestra “Nădășelul” a participat la numeroase concursuri în țară și în străinătate. A ocupat și postul de instrumentist al “Rapsodiei Someșene”. Împreună cu orchestra a înregistrat și primele piese la Radio Cluj.

Comenteaza

RSS
Positive SSL