Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Aurel Tămas-Măi, prietene, ce ai cu mine?

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
12,217 Vizionari

Publicitate

Descriere

Aurel Tămaș s-a născut în 16 aprilie 1961, într-o duminică undeva pe la orele amiezii, în comuna Borșa, județul Cluj.  Mama sa Ana, din zona Pogăcenilor și tatăl sau Aurel, din Jucu, nu aveau să ghicească atunci, ce stea li s-a dat a veni pe lume în casa lor. Aurel a fost hărăzit să devină un interpret de mare excepție și talent, un om plin de evlavie, umor, frumos de la suflet la trup și plin de talent muzical până în măduva inimii, talent moștenit de la mama și cultivat copiilor de ambii părinți.
Aurel Tămaș va crește frumos, cum numai oamenii născuți în simplitatea satului pot crește, în comuna Borșa, alături de frații și surorile sale, Anuța, Gheorghe, Sandu și Irina. Undeva prin copilărie, Aurel prinde drag de acordeon, interpretând la vârsta de 10 ani cu acest instrument, pe scena din Borșa, cântecul “Prin pădurea bradului”.
Liceul îl urmează la Cluj, unde se înscrie în anul 1976, urmând ca și aici să se remarce și să își traseze drumul către scena artistică românească, activând în cadrul Cenaclului Literal Artistic “Azur” unde a naștere unei formații mixte de muzică populară și ușoară, începând să compună primele versuri și melodii cum ar fi “Caravana” și “Sara Bună Bade Ioane”, doină care a fost de la nașterea ei și până în prezent marcantă în istoria muzicii populare românești.


După ce finalizează liceul, Aurel cunoaște remarcarea și ascensiunea continuă în lumea muzicală atât pe plan național, cât și internațional. A preluat orchestra “Nădăselul”, apoi a activat ca instrumentist orchestra ansamblului “Rapsodia Someșană” din Cluj, condusă de Alexandru Tămaș. Primele turnee le-a avut în anul 1984 în Bulgaria, Ungaria și Turcia alături de Ansamblul “Nădășelul” , iar mai apoi, în 1985, în Franța și Italia cu Ansamblul “Rapsodia Someșană”.
Dumitru Fărcaș, impresionat de talentul acestuia, îi propune în anul 1991 să compună piesele primului album de muzică populară, ca în 1992, să fie descoperit de îndrăgita și remarcabila Doamnă a Televiziunii Publice, de D-na Florentina Satmari.
Aurel Tămaș este un interpret iubit nu doar pentru că el poate cânta muzica populară cu ușurința cu care ppoate cânta și muzică ușoară, dar pentru că el, îl are în sânge pe Moromete, omul simplu și frumos, cu dragoste de familie, cultură și Dumnezeu.
Melodia recomandată și prezentată de noi, “Măi pretine, ce-ai cu mine”, face parte din albumul “Pentru inimă”, lansat de Aurel Tămaș, anul trecut, în 2017.

Comenteaza

RSS
Positive SSL