Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Aurel Tămaș - Îmi zice lumea jupân

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
11,841 Vizionari

Publicitate

Descriere

Aurel Tămaș, un nume sonor în industria muzicală. Artistul de muzică populară s-a născut pe data de 16 aprilie 1961 în Borșa, județul Cluj. Principalele atribuții pe care le avea ca și copil au fost creșterea animalelor, muncile rurale, cultivarea plantelor, păstoritul oilor, dar au urmat și studii în domeniul muzical.
În anul 1996 a început să devină cunoscut prin participarea la Festivalul Cerbul de Aur. Cu 4 ani în urmă acesta a plecat împreună cu Dumitru Farcaș în Statele Unite, timp de o lună, într-un turneu. Pentru prima dată pe scenă a cântat piesa “Prin pădurea bradului”, interpretată la acordeon. Primele concursuri la care a participat au fost în

1984 și 1985 în țări precum: Bulgaria, Ungaria, Turcia, Franța și Italia. A lansat și un album de muzică ușoar, intitulat “Trup de vânt”. A colaborat cu case de discuri recunoscute: ElectroRecord, Roton, Glas Transilvan și alte nume mari: Vasile Chiorean, Alexandra Gibescu, Adrian Ștefănescu, Ana Chiorean, Cătălin Muraru. Alte melodii cunoscute ale sale: “Cucule, pasăre mândră”, “Nu-i român ca ardeleanu’”, “Viață trecătoare”. Lui Aurel Tămaș îi aparțin 5 albume până în prezent, 4 în colaborare cu Roton, unul cu Digital Dark Vision: “Aurel Tămaș” (1998), “Trup de vânt” (1999), “Ce-o avea lumea cu mine?” (2003), “Noapte buna, mama!” (2003), “Furtuni de vise” (2005).

Comenteaza

RSS
Positive SSL