Muzica populara - e-neatza.ro

Muzica veche, slagare romanesti - filmulete

Muzica, act al mintii omenesti, simbolizeaza intreaga viata, portita de iesire din neant. Notele muzicale imbinate intr-un mod armonios, redau linistea si fericirea omului, pastreaza amintiri si te poarta intr-un labirint ce provoaca obsesie.

            Din nefericire, muzica noilor generatii si-a pierdut din adevarata esenta caci cumva reuseste sa nu mai transmita sentimente, sa nu te mai poata transporta intr-o alta lume, acest lucru datorandu-se, in principiu, din cauza versurilor lipsite de inteles.

Sigur, am discutat despre muzica moderna si dezavantajele ei, insa nu putem sa nu discutam despre muzica veche, cea plina de simboluri care si-a pus amprenta pe fiecare suflet si pe fiecare timpan.Aceasta muzica veche o descoperim cu fiecare fragment care ne trece pe la urechi, intr-o calatorie linistita sau, pur si simplu seara, in pat. Muzica anilor 80, de exemplu, a avut un mare impact, difuzandu-se chiar si azi la radio. Unele dintre cele mai indragite artiste din acea vreme erau Madalina Manole, Mihaela Runceanu si Malina Olanescu care, din pacate, nu mai sunt printre noi. "Fata draga", "De-ar fi sa vii" sau "Mi-e dor de tine" au purtat suflete a milioane de ascultatori pe cele mai inalte culmi, au provocat lacrimi, emotii, o multitudine de sentimente care nu s-au pierdut niciodata. Voci remarcabile, calde si prietenoase, au ramas in amintirea atat a copiilor generatiei 80, cat si a celor nascuti dupa anul 2000.

            Alti artisti renumiti ai acelor ani au fost si Loredana Groza, Monica Anghel, Oana Sarbu, Gabriel Cotabita, artisti care si-au croit drumul spre succes cu multa munca si multa dragoste pe care au oferit-o ascultatorilor. Sa ne acordam un timp, asadar, pentru a ne incanta auzul cu muzica veche de calitate.


Comenteaza

Articole asemanatoare


RSS
Positive SSL