Muzica populara - e-neatza.ro

Madalina Manole “Fata cu parul de foc”

Madalina Manole, pe numele real Anca Magdalena Mircea, a fost una dintre cele mai indragite artiste care si-a pus amprenta pe milioane suflete, dar care, din nefericire, a decis sa-si curme viata in ziua in care ar fi implinit 43 de ani, dupa ce ar fi baut un pesticid foarte toxic, Furadan. (cazul inca este discutat si foarte controversat)

Talentul pentru muzica l-a mostenit de la mama sa, care canta muzica populara. La vârsta de cincisprezece ani devine membră a Cenaclului Tineretului prahovean, condus de poetul Lucian Avramescu. Tot in adolescență tânăra interpretă, vrând să se afirme în planul muzical, formează împreună cu Ștefania Ghiță duetul Alfa și Beta, cu care participă la spectacolele Cenaclului Flacăra.

            În anul 1997, lansează albumul „Lină, lină Mădălină”, moment în care inregistrat două premiere notabile. Mădălina Manole a devenit primul nume al muzicii pop românești care a intrat în catalogul unui mare producător muzical internațional – Polygram Group (prin Zone Records România). Tot prin intermediul acestui album, Mădălina Manole a devenit prima artistă de muzică pop care a avut curajul să interpreteze folclor autentic, în manieră originală, cu o orchestră de muzică populară condusă de Dorel Manea. Pe album se regăsesc piese de la Maria Tănase, Maria Lătărețu, Ileana Sărăroiu, Lucreția Ciobanu, Mioara Velicu.

În 2000 apare albumul „Dulce de tot”care este apreciat ca fiind cel mai bun album pop de către Radio România Actualități. Pe data de 19 februarie 2010, Mădălina Manole lansează un nou album. Materialul discografic se intitulează „0 9 Mădălina Manole” și reprezintă cel de-al 9-lea album al artistei. In timpul albumului s-a imbolnavit din cauza oboselii acumulate.

Artista, cu o voce deosebit de calda, a ramas in sufletele oamenilor cu numeroase melodii de exceptie, cum ar fi “Te-am Vazut, Mi-ai Placut”, “A fost iubire”, “Fata Draga”,  “Tu n-ai avut curaj”, “Suflet gol”.


Comenteaza

Articole asemanatoare


RSS
Positive SSL