Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ansamblul Moldoviţa la nunta lui Sergiu şi Irina

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
31,460 Vizionari

Publicitate

Descriere

Ansamblul artistic de jocuri și dansuri populare “Moldovița” a fost înființat la Chișinău de maestrul coregraf Pavel Popa.
Este compus din tineri și tinere care se remarcă prin energie și dinamism, iar la festivități, nunți și petreceri private, ei apar de multe ori pe scenă îmbrăcați în ținută de club, lăsând la o parte  tradiționalele costume populare.
Dansatorii sunt pregătiți și dornici să se deplaseze chiar și peste hotarele Republicii Moldova pentru a onora invitațiile clienților.
Maestrul în arta dansului, Pavel Popa, este profesor de coregrafie și cercetător științific în cadrul Academiei de Științe de la Chișinău.
De asemenea este autorul unui studiu coregrafic, “Jocul vetrelor străbune” care conține melodii din folclor precum și notarea grafică a pașilor de coregrafie pentru fiecare dans în parte.

Tinerii dansatori din Ansamblul “Moldovița” joacă o sârbă de grup, în acest videoclip, într-o atmosferă veselă, specifică unei nunți din Moldova.
Remarcăm pașii de dans executați cu acrobație și faptul că în anumite momente, cercul dansatorilor se desface, pentru ca bărbații și femeile să danseze separat, iar în final aceștia se reunesc pe perechi, împreună cu mirele și mireasa.
Dacă nu am ști că este vorba despre dansatori profesioniști am crede că dansul a fost executat de câțiva nuntași foarte pricepuți.

Comenteaza

RSS
Positive SSL