Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ansamblul Folcloric "Străjerii Bucovinei" - Pojorâta - Jocuri bucovinene

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
12,186 Vizionari

Publicitate

Descriere

Ansamblul folcloric „Străjerii Bucovinei” din comuna Pojorâta este renumit în județul Suceava dar și în întreaga țară pentru frumusețea cu care dansatorii execută jocurile tradiționale bucovinene.
Cu costumele populare specifice zonei și cu o coregrafie care păstrează originalitatea dansurilor populare, acești dansatori au fost admirați de nenumărați turiști români și străini cu prilejul festivalurilor folclorice și al petrecerilor câmpenești la care au participat.
Zona este cunoscută în România prin diversitatea izvoarelor folclorice din care sunt create melodiile populare (balade, doine,cântece de jale, hore și orații de nuntă) precum și prin jocurile și dansurile cu specific bucovinesc.

Comuna Pojorâta este formată din satele Pojorâta și Valea Putnei și se află în partea de vest a județului Suceava, în văile râurilor Moldova și Putna care străbat Masivul muntos Giumalău. De asemenea „Cheile Pojorâtei" și rezervația geologică numită „Stratele de Pojorâta" constituie alte argumente pentru amatorii de munte și de vacanțe.
Numele „Străjerii Bucovinei” provine de la o fostă organizație paramilitară „Straja Țării” formată din tineri patrioți, care a avut misiunea de apărarea a granițelor pe vremea regelui Carol al –II-lea al României.
Cei care făceau parte din organizația constituită în anul 1935 se numeau străjeri.

Comenteaza

RSS
Positive SSL