Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Angela Similea – Dacă n-ai fi existat

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
2,823 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Cine nu o cunoaşte pe Angela Similea nu a auzit nici de termenul de muzică uşoară. Am putea spune că ea este una dintre cele mai apreciate soliste autohtone ale acestui gen muzical. Născută la data de 9 iulie 1946, Angela Similea s-a lovit de reproşul mamei când a dorit să-şi urmeze pasiunea, aşa că în final se decisese să devină medic pediatru. Însă, în timpul liceului, unul dintre profesorii săi, i-a descoperit talentul şi a sfătuit-o să ia lecţii de canto. Profesoara sa a fost Florica Oraşcu, cu care au lucrat mulţi alţi artişti de renume de la noi: Aura Urziceanu, Dida Drăgan, Mihai Constantinescu, Olimpia Panciu.

 În 1970, artista obţine premiul II, “Cerbul de Argint”, la Festivalul Internaţional “Cerbul de Aur”. În 1971 lansează şlagărul “Amurgul” al lui George Grigoriu, cu care obţine premiul juriului în Cehoslovacia. În 1972, Angela participă la festivalul “Orfeul de Aur” din Bulgaria, unde câştigă premiul II interpretând melodia “Tu eşti primăvara mea” a lui Florin Bogardo. Anul 1977 îi aduce premiul I la Festivalul Mamaia, cu piesa “Un albastru infinit”, aparţinând lui Angela Ciochina şi compusă de Marcel Dragomir.

 Versurile melodiilor sale au fost considerate de-a lungul timpului siropoase, Angela având o voce caldă, sensibila şi un timbru aparte.

Comenteaza

RSS
Positive SSL