Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Andra - Cine iubeşte şi lasă / Mărioară de la Gorj (Colaj Maria Tănase)

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
15,072 Vizionari

Publicitate

Descriere

Îndrăgita cântăreață Andra, interpretează două melodii din repertoriul celebrei cântărețe Maria Tănase.
Prima dintre ele, “Cine iubește și lasă” este remarcabilă prin originalitatea sa.
Cântecul acesta este de fapt un blestem de dragoste cules din tradiția populară specifică zonei Brașovului și era cunoscut în urmă cu zeci de ani cu titlul “Târâișul șarpelui”.
Melodia și versurile au fost adaptate în 1930 astfel încât Maria Tănase a fost prima cântăreață care l-a făcut cunoscut, reușind să-l înregistreze la scurt timp după înființarea Societății Române de Radiodifuziune.
Andra interpretează foarte bine piesa și la ultima strofă are loc o schimbare de ritm, de la cel lent la unul puțin mai vioi susținut de instrumentiștii orchestrei.
Cele două melodii sunt legate ca într-un potpuriu.După blestemul de dragoste urmează o sârbă oltenească, “Mărioară de la Gorj”, veselă, frumoasă dar cam scurtă din păcate.

Dacă ascultăm din arhive câteva dintre melodiile Mariei Tănase vom observa că durata medie a unui cântec este de două minute și treizeci de secunde.
Videoclipul are imagini alb-negru din perioada în care trăia și concerta renumita solistă Maria Tănase.În concordanță cu vremurile de atunci, Andra apare în aceleași culori care simbolizează întoarcerea în timp.
 Ea este îmbrăcată și cosmetizată astfel încât remarcăm asemănarea celor două interprete din generații diferite, atât la înfățișare cât și la voce.

Comenteaza

RSS
Positive SSL