Muzica populara - e-neatza.ro

Anda Călugăreanu - Nu te supăra

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
630 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Anda Călugăreanu (Anca Miranda Călugăreanu) este o cunoscută actriță și solistă de muzică ușoară și folk, din România, al cărei debut are loc alături de formația "Sincron" (Sala Palatului, București, 1965).

 Numele celebrei actrițe rămâne viu, în memoria publicului, prin multiplele cuplete, realizate, de-a lungul carierei televizate, alături de nume la fel de celebre ale teatrului românesc, cum ar fi: Dan Tufaru (soțul Andei Călugăreanu), Florian Pitiș sau Toma Caragiu.

 De asemenea, vocea ei inconfundabilă o califică pentru interpretări vocale, în filmele pentru copii, pe care ni le aducem aminte cu toții, cu mare plăcere: "Maria Mirabela" (personajul Oache, 1981) sau "Maria Mirabela în Tranzistoria" (1989).

 De asemenea, Anda Călugăreanu a câștigat, în activitatea sa, mai multe premii și distincții, dintre care sunt de menționat, mai ales: o mențiune la Festivalul "Cerbul de Aur", ediția 1969 sau premiul de Interpretare, la Festivalul de muzică ușoarăromânească Mamaia, ediția a VII-a, din 1972.

 Înregistrarea de mai sus a melodiei "Nu te supara" este încărcată pe canalul youtube al casei de discuri Electrecord, (inițiat în 2012), constând într-un extras de single de pe albumul solistei bucureștence, intitulat "Cântec..." (CD 2).

 Pe același canal, amintit anterior, se regăsesc și alte melodii îndrăgite ale talentatei artiste AndaCălugăreanu, dintre care spicuim câteva, cum ar fi: "În rândul patru", "Noi nu", "Cine-i femeia?", "Cu umerii goi", "Micul prinț" sau "Plimbare prin București.

Comenteaza

RSS
Positive SSL