Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Anamaria Mihaila - Vorba mamii la ce-i buna

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
540 Vizionari

Publicitate

Descriere

„Muzica inseamna, in primul rand, revenirea acasa si revenirea la varsta copilariei. Folclorul mi-l aduce mai aproape pe bunu’ Ion, bunicul din partea tatalui, care nu mai e acum printre noi, pe bunicii ramasi acasa, pe parintii mei...” - Anamaria Lazarut Mihaila

Anamaria Lazarut Mihaila a venit pe scena folclorului romanesc dintr-un orasel minunat de pe Valea Somesului Mare si anume, din Sangeorz-Bai, un orasel-statiune din tara Nasaudului. Desi Anamaria locuieste in Cluj-Napoca de mai multa vreme, ea s-a dedicat cumva doinelor si cantecelor de acolo, care au o traditie pentru ca e o zona cu o bogatie de traditii cum rar se intalnesc, cu voci tinere extraordinare si cu niste repertorii arhaice deosebite.

Publicitate

Ea a inceput sa iubeasca muzica populara inca de micuta, cand il asculta pe bunicul sau cantand la taragot melodii vechi si frumoase care se lipesc de sufletele sensibile ca al ei. Desi bunicul avea multe discuri cu Fratii Petreus, Anamaria a preferat dintotdeauna vocea care pentru ea a fost cea mai calda, cea a minunatei Valeria Peter Predescu, o mare artista a tezaurului folcloric din tara noastra. Cu multa emotie, artista isi aminteste ca a avut marele noroc de a o avea pe Valeria Peter Predescu, chiar la inceputul drumului in muzica, ca mentor si profesor.

Dupa „Bade, de cand ne-am lasat”, „Zic feciorii cand se-nsoara”, Anamaria ne incanta si ne emotioneaza cu un cantec mai asezat, de dragoste si de dor de mama „Vorba mamii la ce-i buna?”, pe care il recomandam cu tot dragul.

Publicitate

Comenteaza

RSS
Positive SSL