Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Alina Hojda - Lume, draga lume!

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
279 Vizionari

Publicitate

Descriere

”Lume dragă lume”, melodia interpretei de muzică populară Alina Hojda este o melodie tipic maramureșeană, o doină cu mesaj. Artista dialoghează simbolic cu lumea înconjurătoare, fapt ce se încadrează în modul de relaționare a omului cu mediul înconjurător. Interpreta de muzică populară Alina Hojda se încadrează perfect în tipologia interpretării foclorice din Maramureș. Orchestra tradițională,cvioara, zongora, saxofonul completează coloana sonoră într-un mod admirabil.

Interpreta de muzică populară Alina Hojda arată că oamenii uită să întoarcă binele făcut, ceea ce arată că omul care face bine nu trebuie să aștepte nimic în schimb, ceea ce în filosofia satului românesc înseamnă selecția naturală a prietenilor. Sacul binelui, o dată deșertat nu mai valorează nimic în fața celor din jur care mimau prietenia. Viața este o sită foarte deasă care cerne prietenii de dușmani, grâul de neghină, făina de tărâțe. Melodia poate fi ascultată cu ocazia petrecerilor, atunci când vrei să meditezi în solitudine. Interpreta de muzică populară Alina Hojda știe cel mai bine cum să te facă sî îndrăgești portul popular moroșenesc, precum și muzica populară din această regiune istorică.


Mesajul melodiei este unul complex: răul vine ca o probă inițiatică în viața omului, iar binele este răsplata promovării acestor probe inițiatice.

Interpreta de muzică populară Alina Hojda este filmată într-un cadru tradițional, specific zonei folclorice reprezentate. Modul în care interpreta de muzică populară Alina Hojda își promovează jocul de scenă, portul tradițional, o face să fie una din cele mai bune interprete de muzică populară din România și mai ales din regiunea promovată.

Comenteaza

RSS
Positive SSL