Muzica populara - e-neatza.ro

Alina Hojda - Dumnezeu mi-o dat o fata

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
5,342 Vizionari

Publicitate

Descriere

”Dumnezeu mi-o dat o fată”, melodia interpretei de muzică populară Alina Hojda este o melodie tipic maramureșeană, o ”cântare”cu mesaj. Artista este filmată într-un splendid cadru natural, pe o pajiște a aunei curți tradiționale moroșenești cu fânațuri, alături de o fetiță, jucând rolul de mamă și fiică. Orchestra tradițională,vioara, zongora, saxofonul completează coloana sonoră într-un mod admirabil. Leagănul este simbolul educației copilului. Încă din leagăn, fetiței i se insuflă dragostea de viață și i se face educația necesară pentru viață.

Interpreta de muzică populară Alina Hojda transmite un mesaj clar: ”Un copil e mâna dreaptă, să-l crești cu minte-nțăleapt Îi dau creștere aleasă, are șapte ani de-acasă”. Melodia va fi ascultată cu siguranță cu ocazia petrecerilor, atunci când vrei să valorizezi rolul copilului în viața mamei: ”Fata mea îmi dă putere și-mi aduce mângâiere, Eu trăiesc acum prin ea”. Îndrăgita interpretă de muzică populară Alina Hojda știe cel mai bine cum să promoveze portul popular moroșenesc, precum și muzica populară din această regiune istorică deosebită, profund originală a României.

Mesajul melodiei este unul complex: ” Rostul meu e a mea minune, are mamă cine-mi spune/Când îmi sărută obrazul nu simt truda nici năcazul”, adică se asigură continuitatea familiei și bucuria de zi cu zi.

Moroșanca îi mulțumește lui Dumnezeu: ”Pentru toate, Doamne-ți zic mulțam!”, semn că nașterea copiilor este o binecuvântare de la Dumnezeu.

Modul în care interpreta de muzică populară Alina Hojda își promovează jocul de scenă, portul tradițional, o face să fie una din cele mai bune interprete de muzică populară din România și mai ales din regiunea promovată.

Comenteaza

RSS
Positive SSL