Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Alexandru Pop - Geamătu' miresii

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
3,975 Vizionari

Publicitate

Descriere

Despre unii artiști putem ști tot în cele mai mici detalii, dar despre alții, oricât am scotoci în lumea media, nu vom afla mai nimic decât muzica lor firească, născută de acolo, din rădăcinile satului românesc și al oamenilor simpli, iubitori și păstrători de folclor autentic.
Astfel de artist este Alexandru Pop, sub numele său întreg Alexandru Ștefan Pop, un artist tânăr al folclorului maramureșean. Folclorul maramureșean este un adevărat tezaur al nostru, fiind printre cele mai vechi, îndrăgite și înrădăcinate arheologii spirituale. Fie că suntem pasionați sau nu de muzica maramureșeană, o recunoaștem de la primele acorduri și rămânem să o ascultăm amuzați de versurile specifice și spirituale, apoi fermecați de tropăituri, strigături, etc. Orice am spune, folclorul zonei are un farmec aparte și o valoare inestimabilă!


Pe Alexandru Pop, îl putem auzi și ne poutem bucura de muzica lui undeva de prin 2014, când a apărut cu piesa „Horincuță, horincuță”, de pe albumul „Pă câte le cheamă Anuță",  produs de Euromusic și semnat chiar de către Alexandru Pop. De atunci, Alexandru Pop a scos pe piața muzicii populare mai multe piese care au devenit tot mai îndrăgite, în special de tinerii iubitori ai folclorului maramureșean.
Pe Alexandru Pop îl putem asculta la aproape toate evenimentele culturale din zonă, cum ar fi: „Festivalul castanelor”, 1 Decembrie, Revelioane și festivaluri de folclor.
Despre ultima sa piesă „Geamătu’ miresii”, artistul spune că este o adaptare a erosului la lumea contemporană, unde va rămâne și el, iar textul piesei este un pamflet care trebuie luat ca atare.

Comenteaza

RSS
Positive SSL