Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Alexandru Bradatan - JUDECATA-I DUPA FAPTA

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
791 Vizionari

Publicitate

Descriere

Îndrăgitul interpret de muzică populară Alexandru Brădățan oferă o melodie populară, aparent de veselie, dar care oferă un mesaj de o profundă și cutremurătoare înțelepciune populară: ”judecata-i după faptă”.

Videoclipul este filmat într-un cadru tradițional pridvorul unei case tradiționale bucovinene, în mijlocul unui mare grup de dansatori și dansatoare care strălucesc prin măiestira dansului și frumusețea, originalitatea costumelor.
Coloana sonoră se armonizează perfect cu vocea artistului, jocul său de scenă și cu mișcările dansatorilor.

Îndrăgitul interpret de muzică populară Alexandru Brădățan face parte din tânăra generație de interpreți bucovineni care duc mai departe tradișia moștenită de la înaintași. Ori de câte ori, îndrăgitul interpret de muzică populară Alexandru Brădățan pronunță o învățătură din tezaurul cultural popular românesc, glasurile reunite ale grupului de dansatori îi răspunde pe un ton afirmativ, preluând practic mesajul ca pe un îndemn extraordinar la bună cuviință.

Justiția este o temă predilectă în folclorul popular românesc. ”Omuli, măi omuli, cât trăiești, să faci bini!”, este versul –refren al melodiei cântate de îndrăgitul interpret de muzică populară Alexandru Brădățan. Chiuiturile, strigătele dansatorilor arată că înțelepciunea populară este asumată de către cei prezenți, ca o moștenire imposibil de alterat de la predecesori.

Îndrăgitul interpret de muzică populară Alexandru Brădățan arată că bucovinenii, falnici ca fagii care umbresc fruntea multimilenară a Moldovei știu să petreacă și să învețe, să primească mesajele moralizatoare și educative chiar și atunci când se distrează.

Caracterul solemn al mesajului transmis de îndrăgitul interpret de muzică populară Alexandru Brădățan este amplificat și de cântecul trompetei care se aude în fundal și care dă mesajului și melodiei în general, un caracter oficial, de normă imposibil de încălcat.

Comenteaza

RSS
Positive SSL