Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Adrian Uzum Band - Oh feata feata ochii a tai

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Machedonească
599 Vizionari

Publicitate

Descriere

Formația Adrian Uzum Band, formație de muzică armânească s-a înființat în 2019, cu următoarea componență: Adrian Uzum (lider) – în activitate din anul 2005, membri: Denisa Ionela Răchită – solistă vocal (în activitate din 2009), Costi Geamalingă (în activitate din anul 2009 - cântă la clape, armonică și voce), Mihai Scându (în activitate din 2014 - cântă la clape), Gino Ceară (în activitate din 2007 - cântă la clape).

Melodia ”Oh feată, feată ochii a tăi” este o melodie de dragoste tipică pentru folcorul armânesc. Ca și în muzica tradițională folclorică românească, ochii sunt un motiv întâlnit și în muzica armânească, pentru că românii și aromânii fac parte din latinitatea orientală. Ochii sunt oglinda sufletului, ochii sunt cei care oferă primii imaginea sentimentelor venite de la inimă și trecute prin filtrul rațiunii.

Melodia arată mesajul unui tânăr îndrăgostit care nu poate să își alunge din memorie imaginea ochilor unei fete. ”Oh feată, feată ochii a tăi/ Cată alții nu pe-ai mei” este refrenul melodiei care arată faptul că deși de multe ori tânărul îndrăgostit stă singur la poarta casei, nu își poate scoate din minte ochii care l-au fermecat și l-au determinat să se îndrăgostească.

Interpretarea melodiei este excepțională, instrumentele populare armânești sincronizându-se perfect cu vocea extraordinară a interpretului.

Melodiile populare armânești au un mesaj la fel de profund ca melodiile populare românești, putând fi ascultate la petreceri, grație ritmului antrenant pe care îl impun și mesajului pe care îl transmit. Tânărul caută iubirea unei fete, iubire în care el să aibă rolul principal, nu să fie fermecat, vrăjit de ochii fetei, care să îi capteze întreaga energie și să îi ia în stăpânire inima. Este vorba de vechea cursă a sentimentelor în relația dintre un băiat și o fată.

Comenteaza

RSS
Positive SSL