Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Adina Roșca și Cătălin Doinaș - Fain cioban, mândră baciță

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
14,655 Vizionari

Publicitate

Descriere

Cum nu toate se întâmplă în viață fără un rost, iată că și viața Adinei Roșca este una absolut minunată. Deși interpretă de folclor, ea a urmat cursurile Facultății de Tehnică Dentară, la Târgu Mureș, facultate pe care a absolvit-o cu succes.

Adina Roşca s-a născut într-o toamnă minunată, într-o melancolică zi de 30 octombrie 1988 și a urmat cursurile gimnaziale la Şcoala Generală Nr. 2 din Făgăraş, apoi cursurile liceale la Colegiul Naţional „Radu Negru”. Născută pe plaiuri de o autenticitate și frumusețe remarcabilă, Adina nici nu avea cum să nu urmeze calea folclorului. Deși i-a plăcut toate genurile muzicale, ea s-a regăsit cel mai mult în muzica tradițională românească.

În anul 2014, Adina își leagă destinul și își dăruiește inima lui Cătălin Doinaș, interpret de muzică populară ardelenească de pe meleagurile Făgărașului, de asemenea. Cătălin Doinaș ne-a demonstrat de-a lungul vremii că are toate calitățile necesare unui interpret de excepție: timbru vocal de o frumusețe răscolitoare și mare priză la public. El s-a născut în tărâmul jocului popoular românesc și anume, satul Crihalma.

Pe cei doi minunați interpreţi de muzică populară Adina Roşca şi Cătălin Doinaş, nu odată, i-am văzut interpretând folclor autentic și frumos. Ei au fost prezenți pe aproape toate scenele din întreaga ţară, aducând prin vocile lor pline de autenticitate și duioșie specifică muzicii populare, frumuseţea cântecelor ardelene de prin părţile Făgăraşului.

Pe lângă talentul lor remarcabil, Adina și Cătălin sunt exemplul clar al frumuseții de cuplu înlănțuit prin muzică și tradiții. Oameni frumoși, cu o poveste de iubire frumoasă, ei nu pot decât să ne fie exemplu de frumusețe!

Melodia recomandată de noi, „Adina Roșca și Cătălin Doinaș - Fain cioban, mândră baciță”, a fost realizată Stâna Istrate din Vlădeni, jud.

Brașov și orchestrată de Formația Codruț din Deva. Melodia este din acest an și este deodebit de frumoasă, cu ritmurile specifice zonei.

Comenteaza

RSS
Positive SSL