Muzica populara - e-neatza.ro

Abba - SOS

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Muzică Veche Străină
1,365 Vizionari

Publicitate

Descriere

O altă melodie de mare succes din repertoriul grupului suedez ABBA este “SOS” (Apel de urgență).Piesa a fost compusă în anul 1974 și a apărut în 1975 pe un single fiind considerată un mare hit după melodia “Waterloo”.
Autorii melodiei “SOS” au fost Benny Andersson,Stig Andersson și Bjon Ulvaeus care activau în această trupă.Hit-ul s-a dovedit a fi unic în muzica pop din acea vreme.
Se remarcă vocea solistei Anna Frid Faltskog care are o parte introductivă precum și sunetul de acompaniament al unui minimoog (sintetizator mai mic) electronic.

Chitaristul Bjon Ulvaeus a declarat la lansarea piesei că după trei ani de activitate, formația ABBA și-a găsit stilul personalizat prin piesa “SOS” la care și-a adus contribuția personal.
Melodia a fost urmată de un videoclip care a avut mare audiență în SUA la diferite posturi de televiziune, în noiembrie 1975.
Tot atunci, cei de la ABBA au pornit într-un turneu peste Atlantic.
Doi ani mai târziu, o casă de producție a realizat un film dedicat carierei artistice a grupului din Suedia, “ABBA -The Movie”  care a fost difuzat în întreaga lume.
În anul 1979, grupul suedez a fost plecat într-un alt turneu de lungă durată în Europa și a cântat la fiecare concert și piesa “SOS” solicitată de fani.

Comenteaza

RSS
Positive SSL