Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Abba - I Do, I Do, I Do, I Do, I Do

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Muzică Veche Străină
1,370 Vizionari

Publicitate

Descriere

Majoritatea melodiilor din repertoriul fostului grup suedez ABBA au fost compuse de doi dintre membri trupei, Benny Andersson (pian) și Bjon Ulvaeus (chitară).
La unele piese și-a adus contribuția și managerul grupului, Stig Andersson, așa cum s-a întâmplat în cazul melodiei „I Do, I Do,I Do, I Do, I Do” care a fost concepută în februarie 1975.
Căutând acorduri pentru o nouă melodie care să fie total diferită de cele anterioare, inspirația celor trei a venit din hit-urile anilor ’50 realizate pe ritmuri de jazz,mambo,cha-cha-cha și foxtrot.

Acestea erau specifice formațiilor din Statele Unite ale Americii care foloseau instrumente de suflat (mai ales saxofonul) iar această muzică era savurată în special la concursurile de dans sau la petreceri organizate în diferite localuri de lux.
De altfel, melodia interpretată de ABBA începe cu un solo de saxofon foarte atractiv.
Piesa a fost apreciată cel mai mult în Australia și în Noua Zeelandă unde a ajuns în diferite topuri unde s-a menținut o perioadă.
În alte țări din Europa, melodia a avut un impact relativ bun dar nu a staționat mult timp în clasamentele celor mai solicitate melodii difuzate la posturile de radio (Suedia,Norvegia, Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie, Austria și Franța).

Comenteaza

RSS
Positive SSL