Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Abba - Dancing Queen

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Muzică Veche Străină
9,446 Vizionari

Publicitate

Descriere

În anul 1976, grupul suedez de muzică pop, ABBA, a lansat albumul intitulat “Arrival”, iar prima piesă a fost de mare succes.
Este vorba despre “Dancing Queen”, melodie care s-a menținut mult timp în topurile din țările europene, din SUA (pe primul loc timp de aproape o lună) și  din Australia.
Americanilor le-a plăcut această piesă deoarece, stilul de muzică pop din Europa semăna foarte mult cu cel disco de dincolo de Atlantic în cazul acestui hit, unul dintre cele mai bune realizate de formația condusă de Benny Adersson (membru fondator și instrumentist la pian).

Piesa a fost bine primită și în Marea Britanie,Germania, Suedia, Belgia și Olanda, țări în care ABBA efectuase mai multe turnee iar din acest motiv, membrii trupei erau îndrăgiți de public.
În anul lansării acestei melodii, trupa a concertat în Germania, dar înainte de a cânta pe scenă, producătorii au difuzat un videoclip care a atras interesul multor fani.
Odată cu hit-ul “Dancing Queen”, ABBA și-a consolidat popualritatea iar vânzările albumului “Arrival” au depășit estimările.
De remarcat este faptul că această piesă și-a menținut valoarea în timp fiind difuzată deseori la multe posturi de radio din Europa și după 1982, an în care grupul și-a încetat activitatea artistică.

Comenteaza

RSS
Positive SSL