Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

7 motive să renunţi la televizor

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Diverse Interesant
2,590 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Videoclipul de mai sus - "7 Motive să renunți la TV" - este preluat, pe canalul cunoscut deja - "5 Chestii interesante" (2006) - de pe canalul afiliat"Cicero a fost grec".

 Acesta din urmă este mult mai recent (înființat în iunie, 2017) și conține, până în prezent, doar cinci videoclipuri, în care deținătorul canalului își propune să coducă publicul larg spre un nivel sporit de conștientizare a condițiilor de manipulare, ale realității în care trăim.

 Afilierea dintre cele două canale youtube amintite anterior este posibilă, în virtutea scopului comun - acela de a-i ajuta pe oameni să "vadă" mai bine modul real de organizare al societății contemporane și diversele feluri de manipulare, la care suntem, cu toții, expuși, fără să ne dăm seama, de cele mai multe ori.

 Titlul videoclipului - "7 Motive să renunți la TV" - ne orientează atenția, încă de la început, spre o tematică din ce în ce mai întâlnită, în toate mediile de comunicare existente (în afară de televiziune, bineînțeles), și anume necesitatea tot mai evidentă de a ne face să ne desprindem ochii (atenția) de ecranul televizorului, menit, în sine, prin multiple metode, să ne hipnotizeze.

 Sunt cunoscute, în acest sens, mai multe teorii aplicate, vehiculate în mediul online sau al diverselor conferințe de tip educativ, de mai mulți oameni avizați din variate domenii de activitate: medici, antreprenori, advertiseri etc

 Ceea ce se pune în vedere, prin realizarea acestui filmuleț, este, de fapt, într-un sens mai larg, intenția de a-i face pe oameni să devină conștienți de multiplele dependențe, la care sunt expuși, în viața cotidiană (televizor, internet, facebook, mâncare, alcool, droguri, etc).

În acest sens, se precizează, la un moment dat, în videoclip, că, până și un interval de 1-4 ore, petrecut, zilnic, în fața televizorului este foarte mare, conform studiilor cercetătorilor în domeniu.

 Astfel, se propun ca metode alternative de petrecere a timpului liber, diverse activități mult mai utile, cum ar fi; cititul, ieșirea în oraș cu prietenii (socializarea în aer liber) sau implicarea în afaceri online, menite să-ți creeze un anumit câștig, care, pe parcurs, îți poate folosi, într-un mod pe care nu ai cum să-l anticipezi.

Comenteaza

RSS
Positive SSL