Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

5 eroi reali români

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Interesant
2,627 Vizionari

Publicitate

Descriere

Videoclipul de mai sus este încărcat pe canalul youtube, intitulat "5 Chestii interesante" și înființat în anul 2006. Aici, se regăsesc tot felul de informații fascinante, din domenii științifice precise (istorie, geografie, biologie-medicină) sau de interes general ("Top 5 boli rare și ciudate", "10 lucruri interesante despre vise", "Top 10 Teorii incredibile" etc.).

Informațiile vehiculate în aceste filmulețe sunt noi sau reactualizate, prezentând de la evenimente care s-au întâmplat cu mult timp în urmă, până la știința planetelor și a Soarelui.

Prima personalitate prezentată în videoclipul "5 Eroi reali români" este Liviu Librescu, expert în inginerie aeronautică, considerat, pentru actul eroic suprem (de a-și salva elevii de un atac terorist), dar și pentru realizările științifice, "cea mai admirată personalitate din lume", în S.U.A, în 2007.

Următorul erou este Cornel Dumitrescu, cel care a salvat un număr mare de evrei, în anii deportărilor, ca și Traian Popovici, ultimul prezentat în acest filmuleț.

Pe locul 3, se află Nicolae Păulescu, profesor de psihologie, cunoscut pentru descoperirea insulinei., iar pe locul 4 - Ioan Cantacuzino - cel care a introdus vaccinarea antiholerică.

Cu ocazia vizionării acestui filmuleț, se observă atât conotația pozitivă (cea salvatoare), dar și cea negativă (de sacrificiu), pe care le conține semnificația cuvântului "erou" și pe care le-a dobândit, de-a lungul istoriei.

Comenteaza

RSS
Positive SSL