Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

3 Sud Est - Stele

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Dance
893 Vizionari

Publicitate

Descriere

"De ziua ta", "Vreau să te uit", "Când soarele răsare", "De dorul tău", sunt doar câteva hituri ale faimoasei formaţii 3 Sud Est .

3rei Sud Est este o formație românească de muzică pop și dance, formată în anul 1997. După un deceniu de activitate, formația s-a desființat în anul 2008, reunindu-se oficial pe 28 februarie 2014, odată cu lansarea unui nou single – ”Emoții”.  3 Sud Est a fost una dintre cele mai de succes formații românești, membrii ei fiind supranumiți „regii muzicii dance“.  În primii ani de activitate, formația a bătut mai multe recorduri la capitolul vânzări: 800.000 de casete audio și CD-uri vândute în toată țara.

Discul 3 Sud Est, lansat în 1998, a fost vândut în peste 200.000 de exemplare pe casetă audio, și în 6.000 de exemplare pe CD.Printre cele mai cunoscute melodii ale formației se numără „Ai plecat“, piesa prin care și-au definit stilul caracteristic, „De ziua ta”, dar și „Amintirile“, cea mai de succes piesă a celor trei.

Laurentiu Duţă, cântăreţ şi compozitor român, s-a născut la data de 4 mai 1976, în Năvodari, judeţul Constanţa, şi este considerat unul dintre pionierii muzicii dance autohtone. A studiat timp de trei ani chitara clasică şi timp de doi ani pianul. A debutat în muzică în anul 1993, la vârsta de 17 ani, cu melodia "Cifre".

Viorel şi Mihai s-au lansat în muzică în 1992, sub numele de scenă "Original Dance", participând la toate concertele susţinute de Laurenţiu. Mai târziu, "Original Dance" avea să devină "AV37" - o schimbare nu doar de nume, ci una ce reflecta trecerea de la coregrafie la prestații solistice.

La finele anului 1997, Laurenţiu Duţă trece de la cariera solo la cea colectivă alături de Viorel si Mihai. Aşa s-a născut 3rei SUD EST. Până atunci, obişnuia  să cânte piese folk şi să imite frizura şi dansul lui Michael Jackson.

Apariţia trupei 3rei SUD EST a fost semnalul unei explozii de trupe dance. Unele bune, altele mai puţin. Adevaratul boom al muzicii dance l-a constituit Festivalul de la Mamaia din 1998. Dacă până atunci mai existau îndoieli cu privire la viitorul muzicii dance în România, aici stilul a fost consacrat definitiv.

Muzica şi versurile sunt compuse exclusiv de membrii trupei.  În concerte, pot umple până la refuz un stadion. În prezent, celebra formaţie revine cu piesa "Stele", o piesă care are ca temă principală iubirea.

Deşi este lansată de puţin timp, pe 27 noiembrie  2017, la casa de discuri Cat Music, piesa are deja 297.416 vizionări pe canalul de youtube. Muzica a fost scrisă de celebrul Laurenţiu Duţă, iar versurile de  Laurenţiu Duţă, Mihai Budeanu, Viorel Şipoş.Comenteaza

RSS
Positive SSL