Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

10 LUCRURI pe care NU le STIAI despre COCA-COLA

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Interesant Stiati ca
849 Vizionari

Publicitate

Descriere

Coca-Cola este unul dintre brand-urile renumite din SUA.Deși consumați acest produs încă nu știți totul despre această băutură, despre istoria ei și despre etapele prin care a ajuns să fie cunoscută în lume.

Prima rețetă de Coca-Cola a fost inventată de farmacistul John Stith Pemberton în Columbus (Georgia), inițial ca un sirop medical împotriva dependenței de morfină, a consumului de alcool și a durerilor de cap, numit „Pemberton Wine Coca”.

 Se întâmpla în anul 1885, iar vânzările erau de numai nouă sticle pe zi.În 1887, afaceristul Griggs Candler a cumpărat firma lui Pemeberton, iar rețeta băuturii a fost inclusă în procesul de producție, cu un nume nou, Coca-Cola.

Denumirea provine de la ingredientele de bază ale produsului: cocaină (din fruzele de coca) și cofeină (din nucile de kola).

În 1894 această băutură a fost îmbuteliată în sticle de 330 de ml și vândută în toate magazinele, nu numai în farmacii, fiind fabricată ca o marcă nouă pentru băuturi răcoritoare.

Dacă nu știați, Coca-Cola are proprietăți nebănuite.De exemplu poate dizolva rugina formată în special pe obiectele metalice și poate curăța cu succes vasele de toaletă din material ceramic.

Pentru fabricarea băuturii, frunzele de cocaină sunt importate oficial din Peru și Bolivia (America de Sud).

Comenteaza

RSS
Positive SSL