Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

10 lucruri interesante despre Regele MIHAI si o foarte scurta istorie a vietii sale

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Interesant Stiati ca
1,111 Vizionari

Publicitate

Descriere

Regele Mihai I de România s-a născut la 25 octombrie 1921 la Sinaia și a decedat la 5 decembrie 2017, în Elveția.A fost la conducerea țării în perioadele 1927-1930 și 1940-1947.

La 6 septembrie 1940 când a revenit ca rege al României, a preluat țara de la tatăl său, Carol al -II-lea, constrâns să abdice în urma presiunii făcute de prim-ministrul Ion Antonescu, în timpul regimului legionar.

Regele Mihai I a rămas în istorie pentru lovitura de stat pe care a organizat-o înpreună cu susținătorii săi, la 23 august 1944 când România a rupt alianța cu Germania lui Hitler și s-a alăturat Forțelor Aliate (SUA, Anglia, Franța și fosta URSS).

În noiembrie 1946, comuniștii au fraudat alegerile generale și astfel, Partidul Comunist Romând a devenit unica forță politică aflată la putere în România.La 30 decembrie 1947, Regele Mihai I a fost nevoit să renunțe la tron și a plecat în exil, iar țara noastră a fost proclamată Republica Populară Română.

Istoria vieții în pribegie a Regelui Mihai I este foarte interesantă.S-a căsătorit cu principesa Ana de Bourbon Parma, s-au stabilit în Elveția și au avut cinci fete, principesele Margareta, Elena, Irina, Sofia și Maria.

După Revoluția din 1989, Regele s-a întors în România dar a primit interdicție pe motiv că avea un pașaport danez.Abia în perioada președintelui Emil Constantinescu, în 1997, fostul suveran a fost primit  în țară unde s-a stabilit cu familia, fiindu-i retrocedate mai multe proprietăți.

Vizionați acest videoclip pentru a afla și alte adevăruri din viața Regelui Mihai I de România.

Comenteaza

RSS
Positive SSL