Muzica populara - e-neatza.ro

█▬█ █ ▀█▀ Trandafir - Sună-n toată Europa

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Etno Populară
119,094 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Trupa de muzică populară “Trandafir” este originară din Republica Moldova și a fost înființată în anul 2005 de către doi dintre componenții săi actuali: Angela Cuibaru (impresar) și Chiruță Vitalie (instrumentist la trombon).

 Restul grupului este format din: Aurel David (trompetă), Dan Brumă (saxofon, orgă), Cristian Bejenaru (voce) și Andrei Bejenaru (voce).

 În acest videoclip, grupul vocal-instrumental interpretează piesa “Sună-n toată Europa” pe ritmuri de bătută moldovenească.

 Acest grup își desfășoară activitatea în Italia, fiind îndrăgit de românii și moldovenii din diferite comunități. Au un repertoriu bogat și se adaptează cu ușurință multor stiluri muzicale, de la muzică populară până la etno-pop. 

 Formația “Trandafir” este prezentă la numeroase festivaluri și sărbători importante în Italia.

 Orchestrația lor se distinge prin sunetul irezistibil al instrumentelor de suflat (trompeta și trombonul), iar ritmul melodiilor capătă o notă modernă prin instrumentele electronice de percuție (drums composer).

 Membrii trupei au fost nevoiți să plece peste hotare și să cânte în țările Uniunii Europene pentru a-și asigura veniturile necesare. În Italia, și-au dorit ca formația lor să poarte numele “Trandafir de la Moldova”, însă au ales “Trandafir” ca fiind un nume ușor de reținut și rostit. 



Comenteaza

RSS
Positive SSL